MaYing a Kínai Kulturális és Művészeti Központ második alelnöke

2009. január 1.-től a Kínai Kulturális és Művészeti Központ két alelnökkel folytatja közhasznú munkáit. A korábbi alelnök, Gimesi Zoltán mellett immáron MaYing is e felelősségteljes szinten vesz részt a napi vezetői-, és a mindennapi feladatok ellátásában. Korábban a Művészeti Központ Vezetőségének tagjaként, majd kommunikációs vezetőként és a partnerkapcsolatok felelős, megbízott vezetőjeként vállalt részt a Művészeti Központ fejlesztésében, amellett, hogy csatlakozott a Kína Virágai élő rádióműsor stábjához.

Annak érdekében, hogy 2009-ben is a szellemi és kapcsolati tőke tovább bővüljön, a Művészeti Központ két alelnökkel, a feladatokat megosztva kíván működni. Mivel Kína iránt érthetően egyre nagyobb az érdeklődés, így tud igazán segítséget nyújtani a Kínával ismerkedni vágyóknak. A Kínai Kulturális és Művészeti Központ – megalakulása óta – az autentikus forrásokhoz visszanyúlva mutatja be a régi, és az ettől elválaszthatatlan modern Kína kultúráját, azaz a kínai világot.

 

– A „kínai világ” valódi arcát, a kultúrát és a hagyományokat, a kínaiak magyarországi társadalmi életét, értékeit és a magyar–kínai együttműködéseket bemutatni nagy kihívás, fontos és egyben szép feladat számunkra. Fontos, mert minden későbbi együttműködés és értékes kezdeményezés alapjául szolgál, és szép, mert két nép, két nemzet története, kultúrája elevenedik meg és válik láthatóvá. E munkában szerzett tapasztalatok pedig nemcsak a magyarok, de a kínaiak számára is igazi, emberi értéket képviselnek. Szeretem Kínát, ezért szerencsésnek érzem magam, hogy ezzel foglalkozhatom. A Művészeti Központ pedig második családommá vált – vélekedik az új alelnök, MaYing.

 

MaYing alelnök elérhetősége: maying@kinainfo.hu, valamint Művészeti Központ Vezetőség, ccca@kinainfo.hu

 

-o-

 

A Kínai Kulturális és Művészeti Központ 1995-ben alakult. 2007-2008-ra számos ország kulturális intézményével együttműködő, közhasznú szervezetté vált, amely nagyon szorosan kapcsolódik Kínához. Fejlődni, alakulni, segíteni kíván. Mindenkinek. Tagozatai: ShuFa és Festészet Tagozat, Zenetagozat, Teatagozat, és az autentikus kínai harcművészetet képviselő iskola az Ébredő Sárkány Autentikus KungFu Iskola. A Kínai Kulturális és Művészeti Központ olyan szervezet, amely képes a folyamatos megújulásra. Egy közösség csak akkor hivatott hosszú távú lehetőségeket teremteni, ha önmaga is folyamatosan megújul. Mindennapi tevékenységei azzal a kötelességgel járnak, hogy a tanulás és gyakorlás során – hitelesség megőrzése mellett – e termékeny közösség egyenletes fejlődése fennmaradjon. Ebben vállaltak és vállalnak a mai napig jelentős feladatot a Művészeti Központ vezetői, megbízottai, tagjai és gyakorlói.