Mandulával borított csirke citromszósszal

  • 2 csirkemell kicsontozva, bőr nélkül
  • fél csésze + 2 kanál kukoricakeményítő
  • 2 tojás felverve
  • 1 csésze mandulapehely (vagy vékonyra szelt mandula)
  • 1 dl friss citromlé
  • 1 kanál rizsecet
  • 2 kanál cukor
  • 2 kanál olaj

A csirkemellet vágd félbe, majd 2-3 darabba. Hempergesd meg a kukoricakeményítőben, majd mártsd a felvert tojásba és végül a mandulapehelybe.

Egy kis lábasban keverd el a citromlét, ecetet, cukrot és a kevés hideg vízben elkevert 2 kanálnyi kukoricakeményítőt. Alacsony lángon forrald fel. Állandóan kevergesd, nehogy odaégjen. Ha besűrűsödik, vedd le a lángról.

A bepanírozott csirkét bő, forró olajban süsd ropogósra. Forrón tálald, a citromszósszal és főtt rizzsel.