Mandulás sütőtök

  • 1 közepes sütőtök
  • 1 kanál vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél csésze mandulapehely
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál szójaszósz

Vágd ketté a sütőtököt, helyeezd egy tepsibe (a vágott felület legyen felül. Önts a közepébe ujjnyi vizet, fóliával fedd le, majd süsd addig, amíg a kés vagy villa könnyen belehatol. Hagyd kihűlni, kanalazd ki a húsát. Amíg a sütőtök hűl, egy serpenyőben pirítsd meg a mandulapehylet (olaj nélkül), majd tedd félre hűlni. Hevítsd fel a vajat, pirítsd meg benne a gyömbért és az apró kockára vágott hagymát, add hozzá a szójaszószt. A sütőtök húsát kanalazd ki egy tálba, villával nyomkodd szét és keverd el a madnulával és a gyömbéres vajjal. Töltsd vissza a tök héjába, öt percre dugd ismét a forró sütőbe.