Maláj rákcurry

  • 500 g rákhús (lehet szurimi is)
  • 1 közepes kígyóuborka
  • 3 kanál vaj
  • 5 közepes vöröshagyma apró kockára vágva
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál chiliszósz
  • 3 teáskanál currypor
  • 2 nagyobb paradicsom apró kockára vágva
  • 3 kanál liszt
  • 1 liter kókusztej
  • 1 kanál citromlé
  • 2 kanál szilvalekvár

Az uborkát és a rákot vágd fel kockára. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, pirítsd meg rajta a fokhagymát és a hagymát. Add hozzá a gyömbért, chiliszószt, curryport és paradicsomot. Alacsony lángon párold 5 percig, öntsd hozzá a kókusztejet és a benne elkevert lisztet. Amikor sűrűsödni kezd, keverd hozzá az uborkát és a rákot, majd párold tovább 2-3 percig. Végül add hozzá a citromlét és a lekvárt, keverd el, forró rizzsel tálald.