Legalább nyolcszor megverték az edzésen, mire belehalt

A rendőrség vizsgálatot folytat egy tizenhét éves szumós, Szaitó Takasi halála ügyében, akiről kiderült, hogy legalább nyolc alkalommal bántalmazták fizikailag egy kétnapos edzés során.

A Tokicukaze istálló sportolója, aki a versenyeken Tokitaizan néven indult belehalt az edzéseken szerzett sérülésekbe. Az istálló vezetőjét és három másik szumóst letartóztattak azzal a gyanúval, hogy halálra verték a fiatal sportolót.

Az eset még tavaly történt: a nyomozók információi alapján a szumós június 25-én délelőtt 11 körül hagyta el otthonát. Aznap délután három – azóta letartóztatott – sportársa megleste, rátámadott és egy bottal megverték.

Ezután este nyolc körül nehéz pózban térdeltette Jamamoto Dzsunicsi edző, aki jelenleg szintén börtönben ül. Ha Szaitó egy kicsit is megmozdította a lábát, két férfi azonnal ütni kezdte. Este fél kilenckor az edző egy sörösüveget vágott a fiú arcába.

Még ez sem volt elég: Jamamoto ezután szólt a többi szumósnak, hogy "tanítsák meg" az áldozatot.

A többiek kikötözték a fiatal sportolót, majd 15 percen át ököllel ütlegelték. Aztán a csarnokon kívül újabb negedórás verés következett.

Aznap este tízig verték az áldozatot. Az edző közben folyamatosan ivott.

Másnap reggel fél nyolckor Jamato egy farúddal kezdte ütni Szaitót. A többi sportoló is beszállt, szintén rudakkal. Délelőtt tizenegyig tartott az edzés. Fél órával később Szaitó összeesett, majd meghalt.

MDN