Lazac-szasimi szezámmaggal

  • 200 g lazacfilé, vékony, falatnyi szeletekre vágva
  • 2 teáskanál szezámmag
  • 4 teáskanál citromlé (vagy juzu-lé)
  • 3 kanál szójaszósz
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • némi metélőhagyma, 4-5 centis hosszúra vágva
  • néhány vékony csík egy sárgarépáról díszítésnek
  • 2 teáskanál szezámolaj
  • 2 kanál olívaolaj

Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a szezámmagot. A citromlét keverd el a szójaszósszal. Helyezd el a halszeleteket egy tányéron, mindegyikre tegyél egy kevés gyömbért, metélőhagymát és hints rájuk szezámmagot. Szórj rá pár csepp citromos szójaszószt, díszítsd a répacsíkkal. Fogyasztás előtt hevítsd fel a kétféle olajat és csorgasd rá a halra.