Kurigohan (gesztenyés rizs)

  • 40 deka rizs,
  • 6 dl víz,
  • kb. fél kg gesztenye

A rizst megmossuk, majd fél órára szikkadni hagyjuk. A gesztenyét egy órát vízben áztatjuk. Ezután meghámozzuk a gesztenyét (a belsõ burkot is eltávolítjuk). A gesztenyéket nagyságuktól függõen 3­6 darabra szeljük. További fél órán át vízben áztatjuk. A rizst és a gesztenyét belehelyezzük a 6 dl vízbe, enyhén megsózzuk, majd közepes lángon melegíteni kezdjük. Amikor felforrt, egy­két percig a legnagyobb lángon fõzzük tovább, majd takarékra vesszük a lángot és újabb 15­20 percig folytatjuk a fõzést. Mielõtt elzárjuk a lángot, fél percre a legnagyobb fokozaton tartjuk. Tíz perc múlva levesszük a fedõt, kicsit megkeverjük, majd tálaljuk. Önálló fogásként (többfogásos menüben) is fogyaszthatjuk.

Related posts