Kókuszos üvegtészta kesuval

  • 300 ml kókusztej
  • 300 g üvegtészta
  • 1 dl víz
  • 3 teáskanál reszelt gyömbér
  • 2 teáskanál citromlé
  • 2 teáskanál chiliszósz
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál currypaszta
  • fél csésze apróra vágott friss petrezselyem
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csésze pirított kesudió
  • 3 szál újhagyma apróra vágva


A kókusztejet forrald fel a vízzel együtt egy lábasban. Add hozzá a gyömbért, citromlét, chiliszószt, fokhagymát, currypasztát és szójaszószt. Öt percig forrald alacsony lángon, majd keverd el benne a cukrot és vedd le a tűzről. Turmixold össze a kesudiót, majd add hozzá a kókusztejes keveréket és alaposan keverd össze, majd ha szükséges, szűrd át. Forró vízben főzd meg a tésztát, majd öblítsd le hideg vízzel. Tálaláskor öntsd nyakon az öntettel. Apróra vágott újhagymával és friss petrezselyemmel díszítsd.