Kókuszos rák

  • 500 g nagyobb tengeri rák
  • fél csésze liszt
  • fél csésze kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál só
  • csipetnyi bors
  • 2 kanál olaj
  • 1 csésze jéghideg víz

  • olaj a sütéshez
  • 2 csésze reszelt kókusz

a mártogatáshoz:

  • 1 teáskanál szezámolaj
  • 1 kanál mustár
  • 3 kanál méz
  • 1 kanál chiliszósz
  • 3 kanál gyümölcslekvár

Tisztítsd meg a rákot. Papírtörlőn csepegtesd le. Tedd félre. Egy tálban keverd el az összes hozzávalót (a sütésre szánt olajig). Mártsd bele a rákot, majd hempergesd meg a kókuszreszelékben. Forró olajban süsd ropogósra (3-4 perc alatt).

A mártogató szósz összes hozzávalóját alaposan keverd el. Forró rizzsel tálald.