Kókuszos karfiol gazdagon

  • 3 csésze falatnyira vágott karfiol
  • 2 csésze borsó
  • 3 csésze durvára vágott friss spenótlevél
  • 3 dl kókusztej
  • 1 kanál olaj
  • 6 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 hagyma vékonyra karikázva
  • 4 közepes sárgarépa ferdén vékony szeletekre vágva
  • 3 csésze kétcentis kockára vágott káposzta
  • 2 teáskanál só
  • 2 teáskanál currypaszta

A karfiolt dobd két percre bő, forró vízbe, majd szűrd le. Hevítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben vagy lábosban, pirítsd meg rajta a fokhagymát, hagymát, currypasztát. Add hozzá a répát és a káposztát. Sózd meg, majd nagy lángon pirítsd két percig. Időnként adj hozzá egy kanál vizet. Öntsd hozzá a borsót és a kókusztejet, majd fedő alatt párold a forrástól számított két percig. Végül keverd el benne a karfiolt, melegítsd fel és forró rizzsel tálald.