Kókuszos jégkrém

A pirított kókuszreszelék édes trópusi hógolyót varázsol a sima vaníliafagyiból…

  • 6 dl tej (vagy híg kókusztej)
  • 1 csésze cukor
  • 4 teáskanál vanília
  • 2 csésze habtejszín
  • 1,5 csésze kókuszreszelék

Egy serpenyőben pirítsd meg a kókuszreszeléket (olaj nélkül). Amikor erősen illatozni kezd, de még nem barnult meg, akkor kész. Ha úgy könnyebb, pirítsd az egészet két részletben.

Egy lábasban keverd el a kókusztejet a cukorral. Melegítsd fel. Amikor elolvadt a cukor, zárd el a lángot és keverd el benne a vaníliát. Hagyd kihűlni, majd tedd a hűtőbe. Amikor teljesen lehűlt, keverd el benne a pirított kókuszreszeléket és a felvert tejszínhabot.

Fagyigépben vagy a mélyhűtőben fagyaszd meg. (12 adag)