Kókuszos bableves

  • 1 csésze főtt, apróra darabolt csirkemell
  • 3 kanál vaj
  • 1 fej vöröshagyma apró kockára vágva
  • 1 teáskanál chiliszósz
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 piros kaliforniai paprika kockára vágva
  • 1 teáskanál currypaszta
  • 2 paradicsom (héj nélkül, kockára vágva)
  • 250 g nagyszemű főtt bab
  • 200 ml kókusztej
  • 1 csésze húsleves vagy víz
  • 1 csésze főtt rizs
  • 3 teáskanál kókuszreszelék
  • 2 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld

A babot főzd puhára (ügyelj rá, hogy ne főjön szét.) Egy lábasban olvaszd fel a vajat. Pirítsd meg benne a hagymát, paprikát, chiliszószt és fokhagymát. Add hozzá a paradicsomot, kókusztejet és húslevest. Miután felforrt, szórd bele a csirkét és a rizst és közepes lángon főzd 5-6 percig. Add hozzá a babot, forrald fel, majd vedd le a tűzhelyről. Tálaláskor kókuszreszelékkel és petrezselyemmel díszítsd.