Kókuszleves csirkével

  • 100 g üvegtészta
  • 1 lime reszelt héja
  • 4 teáskanál chiliszósz
  • 1 közepes hagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 2 szál citromfű apróra vágva
  • 1 kanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • 1 kanál olaj
  • 4 szál újhagyma apróra vágva
  • 1 liter csirkehúsleves
  • 300 ml kókusztej
  • 300 g csirkemell vékony csíkokra vágva
  • 1 csomag kemény tofu kockára vágva
  • 1 csésze szójacsíra
  • 1 kanál cukor

Önts forró vizet a tésztára, hagyd állni benne öt percre, majd öblítsd le bő, hideg vízzel, majd vágd rövidebb csíkokra. Turmixold össze a chiliszószt, hagymát, fokhagymát, gyömbért, citromfüvet és petrezselymet. Az olajat hevítsd fel egy lábasban, pirítsd meg benne az összeturmixolt fűszereket. Öntsd rá a húslevest és a kókusztejet, szórd bele a reszelt lime-héjat, majd miután felforrt, dobd bele a csirkét. Forrald 3-4 percig, majd szórd bele a tofut, a szójacsírát és a cukrot. Egy kevés üvegtésztára öntve tálald.