Könnyű szobasaláta

  • 250 g szoba tészta (szómennel vagy igen vékony spagettival helyettesítheted)
  • 2 kisebb sárgarépa
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • 2 kanál világos (uszukucsi) szójaszósz
  • 2 kanál rizsecet
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 kanál cukor
  • 1 póréhagyma, vékony karikára szelve
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál pirított szezámmag

A szoba tésztát főzd meg 4-5 perc alatt, majd öblítsd le bő hideg vízzel. Felhasználásig tartsd a hűtőben.
A répát és az uborkát zöldséghámozóval vágd hosszú, vékony csíkokra (pontosabban szalagokra). Egy kis edényben keverd el a szójaszószt, ecetet, szezámolajat, citromlét és cukrot. A répát, uborkát, pórét és gyömbért keverd el a tésztával. Öntsd rá az öntetet. Tálalás előtt hintsd meg pirított szezámmaggal.