Kiválóan sikerült a martfűi szeminárium

125 fő vett részt a Victory Martfű nyílt klubszemináriumán, ahol igen magas szintű szakmai munka folyt a gyerekek, a kezdők, haladók és a válogatott versenyzők részére is.

 

 Image

Részletes beszámoló, képek és videók a www.kyokushinmartfu.hu oldalon, a Galéria és a Videók menükben találhatóak.

A tábor augusztus 1-én, szerdán kezdődött, két edzéssel. Az edzés elején Szűcs Gergő derekára került az őt megillető fekete öv. Majd a táborba érkező válogatott versenyzőket és a VB csapat jelen lévő tagjait üdvözölték, valamint a ceglédi „testvérklub” új barnaöveseit.
Szerda délután nyílt meg a klub kiállítása, ahol B. Ferter György képei, valamint a klub fontos relikviái, emléktárgyai, fotói láthatóak. A megnyitón jelen volt Asztalosné Enikő, a Művelődési ház igazgatónője és B. Ferter György is. Karatés videóklipek színesítették a programot. A kiállítás szeptember közepéig lesz látható.

Gyerekcsoport

A gyerekeknek napi 2 edzés volt, igen sok ügyesség és küzdőszellem fejlesztéssel, valamint nagyon sok játékkal. Az edzések között videovetítések és irányított játékprogramok voltak, és esti nyársalás.
Nagyon sok mestertől volt lehetőségük tanulni a rendkívül lelkes apróságoknak, akik 25-en voltak.

Felnőttek

Százan dolgoztak ebben a csoportban. 15-16 évesek voltak a legfiatalabbak. A tábornak 85 állandó lakója volt, akik mind tréningeztek, és 40 fő érkezett dominánsan két edzésre, egy napra. 24 fekete öves dolgozott a táborban.
Reggel kondicionáló edzés volt három alkalommal, ami csak a válogatottaknak volt kötelező, de mindig 50-60 ember jelent meg 7 órától 8-ig. Ezután délelőtt és délután volt egy-egy edzés.

A tréningeket Sensei Stefanovics József és Sempai Jarábik László irányította, de Sensei Bencze Antal és Sensei Karmazin György is megtisztelte a csapatot és nagyszerű edzéseket tartottak, mindenki örömére.
Ilovszki Soma gyógytestnevelő a tábor második felében minden edzés után nyújtásokat vezetett 15-20 percben, és a világbajnoki csapattal is külön foglalkozott. Mindenki számára nagyon jót tettek ezek a szakmailag kiválóan felépített levezetések.

Válogatott

A felnőtt és junior válogatottból 32 versenyző jött el. Számos magyar bajnok, EB–k, nemzetközi tornák helyezettjei, bajnokai. A világbajnoki csapatból mindenki megjelent, és négyen teljesen végig edzették a tábort. Óriási munkát végeztek el. Mint mindenkinek a táborban, nekik is volt zsákedzésük. Természetesen az övéké volt a legkeményebb, felejthetetlen hangulata volt. Pontkesztyűztek és sok technikai gyakorlásra volt lehetőségük. A VB csapatból Mótzer Melinda, Bak Sándor, Magna Gergő, Balogh Zsolt és Búzás Gábor 2×9 perces, váltott ellenfeles s küzdelmet is végrehajtottak. A főként válogatott versenyzőkből álló segítők percenként váltották egymást, és teljes erőből és irammal dolgoztak általában. Nagyon kemény munka volt, amit közel 100 ember ordított és tapsolt végig. Mindenkin a hideg futkosott, látva a kivételes teljesítményeket.

A tábor utolsó napján, vasárnap egy kemény erőnléti tréning volt, amit játékos küzdőfeladatok zártak, majd közös strandolás volt a program.
Köszönjük az oktató mestereknek, a résztvevőknek, minden szülőnek és a segítőinknek, a barátainknak, hogy ilyen sokat tanulhattunk, és ilyen jól érezhettük magunkat!
Várjuk az őszi szemináriumot – az őszi szünetben -, ahol újra együtt edzhetünk november első hétvégéjén!