Kitálal a kirúgott szumós

A marihuána-birtoklás miatt örökre eltiltott orosz szumós azt nyilatkozta, hogy korábban bevett szokás volt pénzért szándékosan veszíteni egy-egy mérkőzésen.

Az eredeti nevén Szoszlán Alexandrovicsnak hívott sportoló ha lehet, még nagyobb felfordulást okozott az amúgy is botrányoktól sújtott szumós világban. A Japán Szumószövetség már jelenleg is pereskedik a Shukan Gendai magazinnal, amiért azt állította, hogy előre lefixált mérkőzéseket szerveznek.

Wakanoho, ahogy az orosz versenyzőt a japán sportvilágban ismerik elmondta, hogy hajlandó tanúskodni a tárgyaláson, amely a JSZSZ panaszát tárgyalja a magazinnal szemben.

– Arra kényszerítettek, hogy fogadjam el a pénzt és tisztességtelen módon játsszam – mondta Wakanoho egy sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy a részletekről szívesen beszámol a bíróságon.

Wakanoho az első aktív versenyző, akit örökre eltiltottak a szumózástól a sportág évszázados történelmében. A sportoló még mindig azt szeretné, ha visszavennék. Elmondása szerint azért szeretné folytatni tevékenységét, hogy "ismét megtisztítsa a szumó világát".

A mongol származású Aszasórjú október harmadikán tanúskodik a Shukan Gendai elleni perben.

A legújabb bunda-vádak még nagyobb nyomás alatt tartják a szumós vezetőket, akik próbálják menteni a sportág megtépázott becsületét.

JT