Kínai ráksaláta paradicsomkosárkákban

  • 2 csésze koktélrák vagy szurimi
  • 1 csésze vékonyra szelt uborka
  • 2 csésze vékony csíkokra vágott káposzta
  • 1 teáskanál reszelt hagyma
  • 1 teáskanál szezámmag
  • 2 kanál apróra vágott friss petrezselyem
  • 4 kanál rizsecet
  • 2 kanál méz
  • 2 kanál szójaszósz
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • fél csésze pirított kesudió
  • 5 nagy paradicsom
  • nagy salátalevelek a díszítéshez


Ha szurimit használsz, vágd falatnyi darabokra. Egy nagy tálban keverd el a zöldségeket, szezámmagot és petrezselymet. Egy kisebb tálban keverd össze a paradicsomig az összes maradék hozzávalót, majd öntsd a salátára. A paradicsomokat vágd ketté, vájd ki a belsejüket és töltsd meg a keverékkel. Salátalevéllel díszítve tálald.