Kínai kultúra és művészetek az ELTE Botanikus Kertben

Újabb évfordulót ünnepeltek a Füvészkertben

Idén másodszor, 2007. szeptember 28-30.-ig került megrendezésre a II. Ginkó Napok az ELTE Botanikus Kertjében (Füvészkert). A hagyománnyá váló kulturális napok középpontjában a Ginkó Bilboa növény áll, melyet távol-keleten legendák öveznek.

Image 

A 2007-es Ginkó Napokat a kínai – magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 58. évfordulója alkalmából „KULTURÁLIS ÉS TERMÉSZETES ÉLETMÓD NAPOK” címmel rendezte meg az A Marketing Iroda segítségével a Füvészkert. Az idei eseményt szeptember 28.-án fogadás nyitotta, melyen beszédet mondott a Kínai Nagykövetség képviseletében Liu Wen Qing kulturális tanácsos, Hudecz Ferenc az ELTE rektora, valamint Dr. Kocsis Máté, a VIII. kerület alpolgármestere. A meghívottak és a jelenlévők közösen fát ültettek a Füvészkert gyönyörű kertjében.

 

Image

 

Image 

A hétvége természetesen a családoké – gyerekeké és szüleiké volt, mely kulturális és kínai művészeti hátterét / programjait a Kínai Kulturális és Művészeti Központ biztosította. A programok közt több kulturális előadás is szerepelt, amelyek a kínai szépírás művészetéről (Kovács Tibor, „Tus illata” c.), a kínai teakultúra csodálatos világáról (XiaoFeng Cserkész Gábor, „Egy csepp, benne a mindenség” c.) és a kínai hagyományos és modern zeneművészet felemelő szépségéről (Zhang Yu, „Hangok szárnyain” c.) szóltak. A Festetics-kastély adott otthont annak az exkluzív kínai teakiállításnak, ahol számos ritka kínai teafajta mellett különleges teákkal ismerkedhettek az érdeklődők. Két teaasztal mellett a hagyományos teakészítési eljárásokat próbálhatott ki minden vállalkozó szellemű látogató – köztük a gyerekek is. 

 Image

Ginkófát fogadtak örökbe
A két gyermekes énekesnő, Szekeres Adrien, férje, Kiss Gábor, és lányai, Jázmin és Emília közösen választották ki azt a fát, melyet örökbe fogadtak és elültettek az Orczy kertben. A legfiatalabb örökbefogadó azonban Cserkész Csongor volt, aki egy éves születésnapjára fogadott örökbe egy fiatal ginko-fát. A rendezvény látogatói és az érdeklődők egész októberben örökbe fogadhatnak, mely fák részben az Orcy kertben, részben a Füvészkertben kerülnek elültetésre.
A hétvégéi eseményen készült képes összefoglalónk a http://www.kinainfo.hu/index.php?mid=92 oldalon látható!

Kínai Kulturális és Művészeti Központ
1157 Budapest Szentmihályi út 171. – ChinaMart 1.07
+36 30 337 8240 I ccca@kinainfo.hu I http://www.kinainfo.hu

 

Image

 

Image