Kínai húsgombóc

  • 500 g darált sertéshús
  • 1 csésze apróra vágott vízigesztenye
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • 1 teáskanál rizsecet
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • 1 kanál cukor
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő
  • csipetnyi só
  • 30 tavaszi tekercs-tésztalap


Keverd el alaposan a húst, vízigesztenyét, szójaszószt, ecetet, olajat, cukrot, gyömbért, keményítőt és sót. Formázz kis hengereket a masszából és tegél egyet-egyet a benedvesített tésztalap közepére. Hajtogasd össze a lapot, majd helyezd a rizsfőző gőzölőjébe. Úgy helyezd a csomagokat a gőzölőbe, hogy maradjon köztük 1-1 centi hely (különben hajlamos az összeragadásra). 20-25 percig gőzölj egy adagot. Kedvenc mártogató szószoddal tálald.