Kínai csirkés palacsinta

  • 250 g főtt csirkemell vékony csíkokra vágva
  • 2 kanál hoisin szósz
  • 2 teáskanál szójaszósz
  • fél dl száraz fehérbor
  • fél csésze kukorica
  • negyed csésze apróra vágott metélőhagyma
  • negyed csésze apróra vágott korianderzöld vagy petrezselyem
  • 100 g üvegtészta
  • 3 tojás
  • két kanál liszt
  • 2 kanál olaj

Egy kis edényben keverd el a hoisin szószt, szójaszószt és fehérbort. Forrald fel, alacsony lángon főzd két percig, majd tedd félre. Tartsd melegen. Az üvegtésztát áztasd be fél órára langyos vízben vagy főzd öt perc alatt puhára. Öblítsd le, majd vágd apró darabokra. Egy nagy tálban verd fel a tojást, keverd el benne az összes hozzávalót az olaj kivételével.
Egy serpenyőt kenj ki olajjal, majd nyomkodd benne szét a keverék negyedét. Közepes lángon süsd meg, majd fordítsd meg a palacsintát és süsd meg a másik felét is. Fordítás után a tetejét kend be a szósszal. Süsd meg a maradék három palacsintát is.