Kínai csalamádé

  • 1 közepes káposzta
  • 1 sárgarépa
  • 2 szál zeller
  • 1 kígyóuborka
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 3 piros kaliforniai paprika
  • 1 kanál egész fekete bors
  • 1 teáskanál nátrium-glutamát
  • 2 teáskanál só
  • 1 kanál száraz fehérbor
  • 3 szelet friss gyömbér


Mosd meg a zöldséget, vágd tetszés szerinti méretű darabokra. Forralj fel két liter vizet, szórd bele a fűszereket és a fehérbort, majd hagyd kihűlni. A feldarabolt zöldséget helyezd befőttesüvegbe, öntsd rá a kihűlt lét, majd zárd le. Nyáron a konyhán egyetlen nap alatt "elkészül", télen várj fogyasztás előtt 2-3 napot. Hűtőben két-három hétig eláll.