Kínai báránysaláta citromöntettel

  • 700 g báránypecsenye
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • 1 kis fej kínai kel vékony csíkokra vágva
  • 150 g babcsíra
  • 3 szál újhagyma karikákra vágva
  • 2 retek vékony karikákra vágva
  • fél csésze pirított mogyoró


a citromöntethez:

  • 1 kanál rizsecet
  • 3 kanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 kanál halszósz
  • 1 teáskanál chiliszósz

Az öntet hozzávalóit alaposan keverd el, tálalásig tedd a hűtőbe. A húst kend be olajjal, majd grillezd meg. Miután mindkét oldala ropogósra sült, szeleteld fel és helyezd egy tálalótálra. A répát és az uborkát zöldséghámozóval vágd vékony csíkokra, és halmozd a hús köré. A többi zöldséget is helyezd a tálra, majd öntsd nyakon az egészet a citromöntettel. Hintsd meg a mogyoróval.