Két nagy japán cég törvényt sértett

Két nagy japán cégnek megtiltották, hogy külföldi gyakornokokat illetve külföldi munkaerőt alkalmazzanak.

A Panasonic és a Mitsubishi Motors is megsértette a munkaügyi törvényt, ezért öt évre fel kellett függeszteniük a gyakornoki programjukat, ami lehetővé tette volna, hogy külföldi gyakornokokat műszaki/technikai pozíciókba felvegyenek. A két cég semmilyen külföldit nem vehet fel, „különleges munkavízummal” rendelkezőt sem.

/A 2019 áprilisában életbe lépett „különleges munkavízum”-tól a kormány azt várja, hogy többszázezer külföldi lép a japán munkaerőpiacra./

A Mitsubishi Motors a külföldi gyakornokokkal teljesen más munkát végeztetett, mint ami a képzési céljaik között szerepelt. (A gyakornok szó megtévesztő lehet: valójában szakmunkás tanuló, akit az adott cégnél képeznek ki/tovább) A 28 fülöp-szigeteki tanulónak hegesztést kellett volna tanulnia a cég okazaki gyárában, ehelyett autóalkatrész-összeszerelő munkát végeztettek velük.

Miután megszűnt a szerződésük, a gyakornokok közül 23 hazament, három más cégnél folytatta a gyakorlati képzést.

Az igazságügyi és munkaügyi minisztérium 2017-ben hozott egy törvényt, ami megkönnyítette a gyakornoki szerződések kötését.

Célja elvileg az, hogy a műszaki/technikai területről jövő külföldi tanulók gyakorlati tudást szerezzenek Japánban és országukba hazatérve fejlesszék az ottani ipart.

Több ügy is kipattant, ami óriási kritikát és botrányt váltott ki. A vád: a kormány ezzel az intézkedéssel valójában olcsó munkaerőt szerzett a munkahiánnyal küzdő nagyvállalatoknak. A gyakornokokat sokszor embertelen munkakörülmények között dolgoztatják, képzésről szó sincs.

A Mitsubishi Motors már 2008-ban hasonló módon sértett törvényt. Akkoriban vezették be a gyakornoki rendszert, a helyi dolgozókat nem tájékoztatták kielégítően a gyakornoki rendszer mibenlétéről, a gyakornokokkal más munkát végeztettek. A cég elismerte: „alábecsülte az program volumenét”.

A gyakornokokat egy hiroshimai cég, a „Friend Nippon” (Japánbarát) szervezte be és közvetítte ki egész Japánban. A minisztérium ott is vizsgálatot fog tartani.

A Panasonicnál nem a gyakornoki program miatt rendelték vissza a gyakornokokat, hanem mert egy 40 éves dolgozó túlmunkában (karóshi) meghalt.

Rajta kívül még két dolgozó jóval túllépte a megengedett túlóra-keretet. A Panasonicnál 82 kínai és malajziai gyakornok dolgozott, a szerződésük felmondása után mind hazatért.

A törvény szerint azok a cégek, akik megsértik a munkatörvényeket, öt évig nem vehetnek fel külföldi dolgozót.

Vélemény, hozzászólás?