Keresztezték az amerikai palacsintát a mocsival

A japán séfek ragacsos, mocsihoz való rizsliszttel helyettesítették az amerikai palacsintához használt búzalisztet – az így nyert mocsi-waffle keverék, a moffle a legújabb kajadivattá nőtte ki magát.

Image

Egy élelmes vállalkozó máris piacra dobta a moffle-sütőt

A moffle íze nem meglepő módon a mocsiéra emlékeztet, lehet édes vagy semleges, attól függően, hogy mit kevertek hozzá. A hagyományos, kívül ropogós, belül ragacsos, száraz mocsihoz képest a moffle állaga sokkal könnyebben rágható.

A japánok a történelem során mindig is készek voltak a sajátjukéba olvasztani más népek konyhakultúráját, néha egy kicsit feláldozva a sajátjukból. Jó példa erre a majonéz. A szigetországban 1925-ben mutatta be egy japán cég, a Kewpie. A receptet némileg módosították, és japán olajat, rizsecetet és szóját használtak a nyugati alapanyagok helyett. A majonéz most már mindenütt jelen van, még a szusiban, a levesedben vagy akár egy Margarita koktélban is összefuthatsz vele.

A moffle népszerűsége mára túlszárnyalta az eredeti waffle-ét. Nem csak reggeli édesség, vagy desszert fagyival, hanem kenyér helyett is használni kezdték – már szendvics is készül belőle.

A képen látható sütő nagyjából húszezer forintba kerül – reméljük, a gyártó nem perel be érte, de egyes források szerint a hagyományos waffle-sütő ugyanolyan alkalmas a feladatra…

Inventorspot