Káposztalevélbe csavart tofugombóc

  • 8 nagy káposztalevél
  • 300 g darált marhahús
  • 1 kanál olaj
  • 8 fogvájó a rögzítéshez
  • 1 kanál szójaszósz
  • 2 csomag kemény tofu
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 felvert tojás
  • fél liter húsleves (kockából is jó)
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • fél lime felkarikázva

A leveleket dobd 2 percre forró, enyhén sós vízbe. Amikor megpuhultak, óvatosan öblítsd le hideg vízzel, majd hagyd lecsepegni. A felhevített olajon pirítsd meg a fokhagymát és a húst. Kevergetés közben nyomkodd szét, ha esetleg nagyobb darabokba áll össze. Adj hozzá egy teáskanál cukrot és és a szójaszószt, majd a villával összetört tofut. Hagyd kihűlni a keveréket, majd oszd nyelcfelé. Egy-egy kupacból formázz gombócot, majd a töltött káposztához hasonló módon csomagold bele egy-egy levélbe. Ha szükséges, rögzítsd fogvájóval. Helyezd őket egy nagy lábos aljára, öntsd alá a húslevest, add hozzá a maradék cukrot és alacsony lángon párold kb. 20 percig. Ezután a kevés hideg vízben elkevert keményítőt öntsd rá, majd addig kevergesd, amíg besűrűrödik. Tálaláskor a karikára vágott lime-mal díszítsd.