Kanazava

A Nagojától, illetve Oszakától 3 órára található Kanazava vára magán viseli a korai feudális idők emlékeit.  A város történelmét a béke és nyugalom jellemezte a 17-19. századig, ez az időszak tette lehetővé a domináns nó-színház kialakulását, a teaceremónia hagyományának megerősödését, illetve a virágkötészet művészetének magas fokú művelését.

www.japanspecialista.hu

 

A Kenrokuen Park igéző kertjeivel, bámulatos fekvésével Japán 3 legszebb kertjéhez tartozik (a másik kettő: a Mitóban található Kairakuen Kert és az Okajmában fekvő Kórakuen Kert).

www.japanspecialista.hu

Néhány percre innen az elegáns szamurájnegyed, Nagamacsi és a Nomura-ház fekszik gyönyörű parkjával. Higasijamától északra van a híres gésa negyed, ahol esténként zenét hallgathatunk. A város déli része felé haladva található a Nindzsa templom, ami erődként funkcionált a régi időkben. Csak úgy nézhetünk körül az épületben, ha csatlakozunk egy japán idegenvezetéshez.

A Kanazava déli részén fekvő Eiheidzsi-templom pedig a zen buddhizmus egy főbb központja, melyet Dógen pap alapított, aki a buddhizmus ezen ágának alapjait Kínában sajátította el.

www.japanspecialista.hu

Forrás: www.japanspecialista.hu