K-1 európai elődöntő Budapesten

Minden korábbiaknál jelentősebb, rangosabb K-1 versenynek ad otthont Budapest 2008. februárjában. A sportág vezetői ugyanis úgy döntöttek, hogy a Papp László Budapest Sportarénában február 9-én, 19.30-tól rendezendő viadal lép elő a világbajnoki versenysorozat európai elődöntőjévé.

Image

 

A világ egyik legnépszerűbb küzdősportjának számító K-1 csúcseseményét, a világbajnoki döntőt (World Grand Prix Final) minden évben decemberben rendezik meg Japánban, és természetesen  ilyenkor ülnek össze a sportág nagyvezérei is. A tavalyi év végi tanácskozáson jelentős magyar sportdiplomáciai siker született, ugyanis a K-1 japán és európai vezetői a 2007. évi eseményeket értékelve egybehangzóan úgy döntöttek, hogy a budapesti K-1 Európai Selejtező színvonalát tekintve kiemelkedett a többi verseny közül.

Éppen ezért 2008-ban már magasabb rangú esemény, az amszterdami európai döntő után az öreg kontinens második számú versenye lesz a februári, budapesti viadal. A magyar fővárosban tartandó K-1 rendezvény ezáltal a World Grand Prix-versenysorozat európai elődöntőjévé lép elő. Ez azt jelenti, hogy az eddigi európai selejtezők győzteseinek ezen a versenyen kell megmérkőzniük az amszterdami részvételért: tizenkét harcos vív majd hat páros-mérkőzést, és csupán a győztesek utazhatnak Hollandiába. Február 9-én tehát csupa nagyágyú lép a ringbe a vélhetően zsúfolásig telt Papp László Budapest Sportarénában, a magas színvonal és a fergeteges hangulat pedig előre borítékolható.

Katona Attila, a K-1 magyarországi licensz-tulajdonosa elmondta, ilyen típusú versenyt eddig még csak Oszakában rendeztek, így már az is óriási megtiszteltetés, hogy Magyarország házigazda lehet. A debreceni illetőségű szakember társaival gőzerővel dolgozik azért, hogy az előző évekhez hasonlóan ismét felejthetetlen gálát varázsoljon az arénába, így természetesen idén sem maradnak ki a Super Fight és a K-1 MMA-mérkőzések a programból, mint ahogy számos világsztár is megtiszteli részvételével a rendezvényt.

A rangos viadalra jegyeket elővételben a Ticket Express irodáiban vásárolhatnak az érdeklődők, míg további információkat a www.k-1.hu weboldalon tudhatnak meg.