Élménybeszámolók

Mindenki, aki kijutott Japánba, meg szeretné osztani az élményeit. Mert olyan más, mert olyan japán… Mi sem vagyunk ezzel másképp.

  • Itt olvashattok Peti (Emteefu) 2007-es kalandjairól,

  • itt Sabolc máig frissülő élményeiről, illetve a blogjában az „Old diary” menüpont alatt a Szaku Magazinból is ismert régi naplójából,

  • Jojap 2006-2007 közötti Japánban töltött évéről pedig itt (a Szaku “Fórum” menüpontja alatt “Japán”, majd “Jo Japánban”).

  • Jojap azóta már kétszer is visszatért Japánba, ekkor már japán nyelvtanárként: ebben a blogjában (“Jo megint Japánban”) egy féléves oszakai, ebben (“Jo újra Japánban”) pedig egy háromhetes tokiói tanár-továbbképzés során gyűjtött élményeiről mesél.

Érdemes a képgalériákat is átböngészni:)

A Japánban élő külföldiek közül sokan számolnak be élményeikről valamilyen formában. Mi a Szakun a szerzők engedélyével Amy Chavez, Susan Reffert és Carolie Brekke írásaiból válogatunk rendszeresen – a nevükre kattintva tudod megnézni az eddig lefordított cikkeket.

  • Amy (“Amy világa”) újságírónő, aki az Egyesült Államokból költözött Japán egy pici szigetére, Siraisira már több mint tíz éve. A tengerparton lévő bárjában fogadja a betérő vendégeket, tapasztalatairól, kalandjairól a Japan Times-ban jelennek meg írásai, és már a cikkeiből összeállított könyve is megjelent.

  • Susanne férjével 2008 szeptemberében költözött Tokióba, amikor a Tokiói Egyetemnek Az Univerzum Matematikájának és Fizikájának Kutatóintézetéhez (IPMU) kerültek. Azóta Susanne blogjában rendszeresen beszámol Japánnal és a japánokkal kapcsolatos tapasztalatairól, a szigeteken belüli utazásairól, és tippekkel látja el a Japánba utazni szándékozókat. Érdemes megnézni, érdekes és szellemes írások gyönyörű képekkel 🙂

  • Carolie egy amerikai tengerész feleségeként költözött Szaszebó városba, ami Nagaszaki prefektúrában található, 2006 januárjában, és férjével 2010 elejéig éltek itt. Díjnyertes blogjában élményeiről, mindennapjairól ír úgy, hogy az egyszerre szórakoztató és információgazdag – hasznos olvasmány minden Japán iránt érdeklődő számára:)