Japán nap Szombathelyen

2011. október 15-én, jövő szombaton ismét megrendezésre kerül a Japán Nap Szombathelyen az AGORA Savaria Filmszínházban. A Magyar-Japán Baráti Társaság-Szombathely a rendezvényt idén az AGORA–Szombathely Kulturális És Turisztikai Központ és az Ataru Ütőegyüttes együttműködésével valósítja meg.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a gyermekeket kézműves foglalkozások, bemutatók, míg a felnőtteket kiállítás előadások várják. A hagyományos origami, kalligráfia, és japán sportok mellett idén selyemfestéssel, bonsai-jal, és para-para tánccal ismerkedhetnek az érdeklődők, míg előadásokat hallhatnak az animéről, mangáról, Japán őslakosairól az ainukról, vagy akár a japán papírról és kardról.

A japán nagykövetség önkéntesének, Yanagihara Eri tanárnőnek köszönhetően lehetőség lesz egy bemutató óra keretén belül ismerkedni a japán nyelv alapjaival, illetve a szusi-bárban a japán gasztronómiával is. A kimonók mellett idén japán babákat is bemutatunk. A rendezvényt az Ataru hagyományos taiko dob koncertje zárja.

Tombolánk arra is lehetőséget ad majd a szerencséseknek, hogy egy japán emléktárggyal térjenek haza.

japan_nap_plakat

 

Időpont: 2011.10.15. 13:00-20:00

Helyszín: AGORA – Savaria Filmszínház (Szombathely, Mártírok tere)  

A rendezvényre a belépés ingyenes!

Honlap: www.agorasavaria.hu  

http://www.zalamedia.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=35901&Itemid=196