Japán marhahúsleves szoba tésztával

Nem is annyira leves, mint inkább gazdag egytálétel.

  • 300 g szűzpecsenye
  • 4 adag szoba tészta
  • 1 tojás + 2 tojás fehérje
  • 1,5 l húsleves
  • 2 kanál cukor
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 5-6 szál újhagyma kétcentis darabokra vágva
  • 2 csésze babcsíra

A tojást a fehérjékkel együtt verd habosra. Keverd el a hűslevest, a szójaszószt, cukrot és gyömbért egy lábasban, majd forrald fel. A húst vágd fél centi széles, öt centi hosszú csíkokra. Tedd a levesbe, majd néhány perc alatt párold puhára. Szórd bele a hagymát, és amikor újra felforrt, folyamatos kevergetés mellett keverd el benne a felvert tojást. Tálaláskor nagyobb leveses tálkákba tegyél egy adag főtt szoba tésztát és merj rá a marhahúslevesből. A tetejére szórj egy kevés babcsírát.