Húsgombócleves tofuval

  • 1 liter dasi (2 zacskó instant dasipor 1 liter langyos vízben elkeverve)
  • 100g jégcsapretek
  • 4 fej shiitake vagy más gomba
  • 2 kanál szaké
  • 2 kanál szójaszósz
  • csipetnyi só, bors
  • 6 darab cukorborsó
  • 2 kanál olaj

  • 1 kocka kemény tofu
  • 1 szál újhagyma
  • 100g darált sertéshús
  • csipetnyi só
  • 1 kanál szaké
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő

Az újhagymát vágd apróra. Egy tálban keverd el a tofut, a hagymát, a darált húst, a szakét, keményítőt és a tojásokat. Az egészet keverd össze alaposan (egy villával törd szét a tofut, vagy morzsold szét a kezeddel).

A gomba szárát vágd ki, a kalapját vágd csíkokra. A cukorborsót dobd fél percre forró vízbe, majd öblítsd le hideggel. Vágd vékony csíkokra.

Egy serpenyőben hevíts fel két kanál olajat és pirítsd meg benne az öt centi hosszú, vékony csíkokra vágott jégcsapretket és a gombát. Öntsd hozzá a dasit, forrald fel, majd alacsony lángon párold tovább.

A tofus masszából formázz kis gombócokat és add a leveshez. 3-4 percig főzd, majd add hozzá a maradék hozzávalót. Forrón tálald.