HUNGARIAN OPEN 2009

Szép számmal gyűlnek a nevezések az év egyik legnagyobb Kyokushin eseményére, a Hungarian Open nemzetközi karate versenyre.


Rendkívül sok az érdeklődő (mongol, algír, kazah, srí lankai, stb…), de egyre több a konkrét nevezés is. A világ legerősebb Kyokushin nemzetéből, Oroszországból már szinte biztosan itt lesz a 70 kilós abszolút orosz bajnok, Viktor „a Légy” Karasyuk, eljön a múlt évi győztes, moszkvai Yuriy Kalyapin, illetve a szupernehézsúlyú bajnok, Ruslan Popov is.
Grúziából is 2 klub nevezett, illetve a románok is igen nagy csapattal (15 fő) képviseltetik majd magukat, olyan nevekkel, mint a 70 kilós Cristian Boldut, vagy épppne a középsúlyú Európa-bajnok, Marius Sebastian Ilas.

A magyar klubok többsége is leadta már a nevezéseit, és úgy tűnik, hogy ebben az esztendőben ismét közösen versenyeznek majd, az eddig rivalizáló hazai Kyokushin szervezetek.

70 kilóban ott lesz például, az Eb. ezüstérmes, ifj. Gyarmati Imre, az Eb. bronz birtokos, magyar bajnok Pető Krisztián, illetve a junior Európa-bajnok Molnár Imre is

Középsúlyban olyan kiválóságokat találhatunk, mint az Eb. második Bak Sándor, a tavalyi nehézsúlyú bajnok Balogh Zsolt, Búzás Gábor, és a junior Eb. győztes Szili László.

A 90 kiló (nehézsúly) lesz az egyik legizgalmasabb kategória. Elsőéves felnőttként indul majd a kapuváriak óriása, a kétszeres junior Eb győztes Licskai Dávid, az IKO1-ből a MTKKSZ-be igazolt bajnok, Paksi Lóránt, illetve a szintén Kyokushin-kan színeket képviselő Szedlák Endre.

A szupernehézsúly (+90kg) fix indulói most is megtalálhatók a nevezettek között, így Kovács Sándor, Illetve Balla János már biztosan ott lesznek a Bujtosi Szabadidőcsarnokban. Minden bizonnyal eljön a Seiken SE. versenyzője, a zárt magyar bajnokság győztese Tóth Attila is.

A lányoknál is tatamira lépnek a legjobbak.
A 2007-es könnyűsúlyú Eb.győztes Bartók Júliára, és a kétszeres Európa-bajnok Ábrahám Editre biztosan számíthatunk majd, de a regnáló nehézsúlyú Európa-bajnok, román Viviana Chirila is tiszteletét teszi majd a versenyen.

Minden együtt van tehát ahhoz, hogy ismét egy komoly bajnoksággal ünnepeljük Sosai Masutatsu Oyama Kyokushin karatéját!

Schmidt Péter