Hosszúszemű rizs gőzölt rákkal

  • 250 g koktélrák
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 kisebb hagyma apró kockára vágva
  • csipetnyi fehérbors
  • 1 csésze hosszúszemű rizs (pl. basmati vagy jázminrizs)
  • 6 vékony citromszelet
  • 1 babérlevél
  • egy csésze csirkehúsleves
  • fél csésze száraz fehérbor
  • csipetnyi só

Helyezd a rizsfőzőbe a főzőbetétet és kapcsold be a készüléket. Olvaszd fel benne a vajat, pirítsd meg benne a hagymát. Add hozzá a borsot és a rizst. Óvatosan kevergesd, hogy a vaj egyenletesen szétterüljön. Ezután tegyél három karika citromot és egy babérlevelet a rizsre, öntsd rá a maradék hozzávalókat a rák kivételével, zárd le a fedőt és főzd meg a rizst a szokásos módon. Főzés közben (kb. 10 perc elteltével) helyezd a gőzölőkosárba a maradék citromkarikákat és rajtuk a rákot.