Hogyan juthatsz ki Japánba? II – Önkéntes munkák

Nagy álmom egy japán út, de már nem járok iskolába, egyetemre, így az ösztöndíj nem jön szóba. Hogyan tudok kijutni Japánba?

Az előző részben az ösztöndíjakról volt szó.  Mostani cikkünk az önkéntes munkákról szól, vagyis az útiköltséget általában fizetni kell és kevés helyre lehet pályázni. Az interneten találtam őket, így nem garantálom a 100 százalékos megbízhatóságot, de szerintem érdemes utánajárni.

Az SCI (Service Civil International)-nek az Útilapu Hálózat a magyarországi partnerszervezete, így magyarul érdeklődhetsz náluk. A honlap továbbvezet az angol oldalra, a legközelebbi tábor április 23-án kezdődik Hokkaidóban! 😉

Bővebb információ:

http://www.utilapu.hu/

Az Egyesek Egyesület több nemzetközi szervezettel is kapcsolatban van, így a NICE programok és az SCI programok is elérhetők rajtuk keresztül.

Bővebb információ:

https://egyesek.hu/onkentesseg/

Tábor kereső

 

A NICE (Never-ending International Workcamp-Exchange) rövid és hosszabb idejű önkéntes programokat ajánl, az utazást fizetni kell, az ellátást nem, viszont további változó összeget is ki kell fizetni.

A japán NICE angol nyelvű honlapja:

Az idei (2019-es) programlista innen elérhető, az Egyesek Egyesület táborkeresőjében is szerepelnek ezek a programok:

https://drive.google.com/file/d/1IgQ7fY8N9-k1Pg_AkykhHAUZ1sMv3FQe/view

WWOOF Japan: az organikus gazdálkodásért és a környezettudatosság növeléséért tevékenykedik a szervezet, várják a hasonló érdeklődésű külföldieket! 🙂 Mindent neked kell fizetned, plusz az éves tagdíj 5500 jen, de cserébe elirányítanak egy japán vendéglátóhoz, és kapsz egy könyvet az organikus gazdálkodásról. 🙂 Komolyra fordítva a szót: ha nem a nagyvárosokra, hanem a kis falvakra és a hagyományosan élő falusi emberekre vagy kíváncsi, érdemes kipróbálni!

Bővebb információ:

https://www.wwoofjapan.com/main/index.php?lang=en

A következő részben: a working holidays

 

Vélemény, hozzászólás?