Hirtelensült hátszín cukorborsóval

  • fél kg cukorborsó (bölcsészlányoknak: zsenge borsóhéj)
  • fél kg hátszín
  • 3 kanál szaké vagy száraz fehérbor
  • 2 kanál kukoricakeményítő
  • 1 dl olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál cukor
  • 5 kanál szójaszósz

Vágd le a borsóhéj csücskét és dobd két percre forró vízbe. Gyorsan öblítsd le hideg vízzel, tedd féle.
A húst vágd falatnyi darabokra, és pácold 20 percig a szójaszósszal elkevert keményítőben és szakéban. Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben és pirítsd meg benne a lecsepegtetett húst. Ha megpirult, szedd ki és a maradék olajon pirítsd meg a borsót. Két perc múlva add hozzá a fűszereket és a húst. Kevergesd, amíg besűrűsödik.