Hírek a tűzvonalból  shinkyokushinkai VB

A magyar válogatott (a tanulmányútra kint maradt Agócs Tibi – Stefi duó kivételével) hazaérkezett a shinkyokushinkai VB-ről. Tervezünk részletesebb interjúkat, addig is pár infó Szövetes Verától – mint mindig, csak itt, csak most, csak nektek. :o)
A lányoknál Motzer Melinda és Bartók Julcsi bírói döntéssel kapott ki az első körben – ezek sajnos reális döntések voltak. Bármennyire is jó a két lány, az elvégzett rengeteg munka ellenére nem igazán tudták az igazi szintjüket hozni. Ez bizony néha előfordul. Ehhez még tegyük hozzá, ők ketten voltak a legkisebb súlyúak a mezőnyben.
Ábrahám Edit nagyon szépen bemenetelt a legjobb nyolc közé, a későbbi negyedik helyezett Gergana Atanaszova ellen már fejben nem volt ott úgy, ahogy kellett volna. Ha azt a formát hozza, mint az EB-n, simán döntős, de így is pontszerzőként végzett. Gratulálunk!
Gondolom, Veráról is szívesen tudnátok többet, de ő túl szerény, majd megkérdünk másokat. Egyelőre érjétek be annyival, jól van, nincs sérülése, csak dögfáradt az időeltolódás miatt. Akit kicsit is érdekel a kyo, tudja, világbajnok lett, mégpedig vitathatatlan teljesítménnyel. Részletek remélhetőleg hamarosan…

A fiúkkal sajnos többször is kegyetlenül kitoltak. Magna Gergő második körben elszenvedett veresége volt igazán reálisnak tekinthető. Bak Sanyit – Vera kifejezésével élve – megverették, de igazán a „Gabi-duó” vereségei voltak felháborítóak.
Búzás Gabi Tsukamoto ellen küzdött, és remekül semlegesítette a fejrúgásairól hírhedt japán harcost. Abszolút X volt az állás, ennek ellenére a bírák gyorsan döntöttek Tsukamoto javára. Nevetséges, miért nem kell egy japánnak egyértelműen bizonyítania, hogy ő a jobb…
Rózsa Gabi a nála vagy 30-35 kilóval nehezebb Kuno ellen fantasztikusan küzdött, de japán ellen mint tudjuk, ez nem elég…Szépen elmeszelték, ahogy kell. Ha kiüti a japán fiút, talán megszavaztak volna egy döntetlent? Egyszerre volt ez szomorú és nevetséges döntés. Hangsúlyozni szeretném, nem arról van szó, hogy a bírák kiemelten utálták volna a magyarokat, ezt az elbánást kapta pártatlanul mindenki, aki japánnal küzdött. El lehet azon gondolkodni, hogy a legjobb nyolc közé így is csak két japán tudott bejutni. Hmmm…Lehet, túlságosan megtanult a világ karatézni?
Balogh Zsolt szereplése volt a kárpótlás sok mindenért. A Stefi-műhely rakétalábú tinédzsere ugyanis a legjobb 16-ban végzett, és csupán az extraklasszis Dimitrov tudta megállítani nagy csatában. Fantasztikus teljesítmény lenne ez még egy öreg rókától is, nemhogy a mindössze élete harmadik felnőtt versenyén szereplő sráctól. Ha így folytatja, hamarosan a nagyon nagyok közt emlegetik sokáig. Szorítunk, hogy így legyen.

Hab a tortán, hogy két új shihant tarthatunk számon a magyar kyokushinban: Bencze Antal és Karmazin György ugyanis remek teljesítményt nyújtva levizsgázott az 5. danra. Gratulálunk nekik is, és mindenkinek, aki tett valamit ezekért a sikerekért. Ismét jó érzés volt magyar karatésnak lenni.

Osu!

Szabó András