Hírek a pécsi edzőtáborról

A nemzetközi kyokushin tábor programja igen gazdag, nagyon sok résztvevő várható.

Image

A táborba megközelítőleg 250 főt várnak, ami igen soknak mondható, figyelembe véve azt, hogy ide elsősorban a magasabb öves karatékák érkeznek. E mellett számos regionális tábor ad még lehetőséget a tanulni vágyóknak.

Image

Napi három edzés zajlik majd, ahol szelektáltan, csoportbontásokban dolgoznak a résztvevők., akik külön csoportokat alkotnak övfokozatonként. A mesterek pedig akár már három csoportban is dolgozhatnak. 1. danos mesterekből nagy csoportot lehet alkotni, a 2. dannal is igen sokan rendelkeznek. 3 danosból is szépen gyarapszik a létszám, és az Európa-bajnokság óta már 10(!) 4. danos mester dolgozik a szervezetben.

Image

Külön csoportban lesznek a 14 év alattiak, illetve a válogatott versenyzők. Adott esetben természetesen a vizsgázók is külön fognak dolgozni.

Sor kerül bírói továbbképzésre és vizsgákra, és természetesen a szokásos övvizsgára is. Kyu fokozatokra és mesterfokozatokra is lesz lehetősége a résztvevőknek.

Image

Az a kiváló lehetőség adódott, hogy az ifjúsági korú résztvevőknek egy pályázati lehetőséget írt ki a szervezet, melynek pozitív eredményeképpen anyagi támogatást nyerhetnek a táborban való részvételhez. És természetesen a nyári közgyűlésre is itt kerül sor, ahol értékelik a páratlanul sikeres első félévet, és előkészítik a következő hat hónap munkáját.

 

fotók: www.kyokarate.hu