Halloween Japánban

A Halloween Japánban is egyre népszerűbb. Egyre több bolt árusít halloweeni dekorációkat, kosztümöket, maszkokat és édességeket, illetve a Halloween-partik és egyéb rendezvények is növekvő számban kerülnek megrendezésre, azzal a különbséggel, hogy sokat már szeptember végén és október folyamán megtartottak, szóval nem csak kimondottan október 31-ére tervezik őket.

 

 

A koszupure, vagyis cosplay a japán fiatalok körében régóta népszerű tevékenység. Azt jelenti, hogy fiatalok a kedvenc anime-vagy mangaszereplőjük öltözékét megvarrják vagy megveszik maguknak, aztán adott helyen találkoznak benne. A cosplay-esek kedvenc helye a Haradzsuku-kerület, a híres Meidzsi-Dzsingu park előtti téren mindig (de főleg hétvégén) eszméletlen kosztümökbe öltözött fiatalokat látni. Halloweenkor persze még nagyobb a cosplay-őrület, hiszen ilyenkor nemcsak a cosplay-esek vonulnak, hanem a kisgyerekektől kezdve mindenki beöltözik. A Hello Halloween Haradzsuku Felvonulás október 24-én zajlott, óriási sikerrel.

Képeket láthattok róla itt:

http://www.harajuku-halloween.com/?target=photo

 

Szintén Tokióban, a Tama Center környékén holnapig tart a buli: „csokit vagy csalunk”-részen a gyerekek édességet kapnak, vannak kosztümversenyek és felvonulás.

Képeket itt találtok:

http://www.tamacenter-cm.com/halloween/gallery.html