Gyömbéres tészta szezámmaggal

A címében nagyjából benne van minden hozzávaló (a borsót kivéve), sőt az elkészítés módja is…

  • 250 g szómen (esetleg üvegtészta, még esetlegebb vékony spagetti)
  • 250 g borsó
  • 1 kanál olaj
  • 2 teáskanál vaj
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • csipetnyi só
  • 1 teáskanál chiliszósz
  • 3 kanál apróra vágott metélőhagyma

Főzd meg a tésztát a szokásos módon. Az utolsó két percre dobd a vízbe a borsót. Amint ismét felforrt, várj egy percig, majd csepegtesd le az egészet. Serpenyőben olvaszd fel a vajat, add hozzá az olajat, gyömbért és fokhagymát. Egy percig nagy lángon kevergesd, majd add hozzá a chiliszószt és a sót, és végül keverd el benne a tésztát. Az sem árt neki, ha egy kicsit megpirul…

Tálalás előtt hintsd meg a metélőhagymával (vagy apró csíkokra vágott norival).