Gyömbéres miszoleves

  • 1 teáskanál vaj
  • 1 csésze apróra vágott édeskömény
  • 1 csésze apróra vágott lila hagyma
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • másfél liter húsleves
  • 2 kanál miszo
  • 2 teáskanál apróra vágott metélőhagyma

Egy nagy serpenyőben olvaszd fel a vajat és pirítsd meg benne a gyömbért, majd add hozzá a hagymát és az édesköményt. Addig kevergesd, amíg az édeskömény pirulni kezd. Adj hozzá négy deci húslevest. Amikor felforrt, vedd le a tűzhelyről. Várj, amíg egy kicsit kihűl, majd az egészet turmixol össze. (Ízlés szerint készítheted egészen finomra, vagy hagyhatsz benne zöldségdarabkákat.) Öntsd az egészet egy lábasba, add hozzá a maradék húslevest. Ha felforrt, keverd el benne alaposan a miszót. Tálaláskor hintsd meg az apróra vágott metélőhagymával.