Grillezett csirkemell hoisin szósszal

  • 4 kicsontozott csirkemell bőr nélkül
  • 3 kanál olívaolaj
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 2 gerezd  fokhagyma zúzva
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál chiliszósz
  • 2 kanál hoisin szósz
  • 1 teáskanál osztrigaszósz
  • 2 dl húsleves (kockából is jó)
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő 2 kanál hideg vízben elkeverve
  • apróra vágott petrezselyem a díszítéshez


Kend meg a csirkét egy kanál olajjal, majd enyhén sózd meg. Hintsd rá a citromhéjat, óvatosan nyomkodd a húshoz. Hevítsd fel a maradék két kanál olajat, pirítsd meg benne a fokhagymát és a gyömbért, majd add hozzá a hoisin szószt és a chiliszószt. Öntsd hozzá húslevest és az osztrigaszószt, cukrot és végül a vízben elkevert kukoricakeményítőt. Alacsony lángon kevergesd, amíg besűrűsödik. Tedd félre, tartsd melegen. A csirkét grillezd meg, majd tálaláskor önts rá egy kevés szószt. Friss zöldséggel (apróra vágott paprika, paradicsom) tálald, petrezselyemmel díszítsd.