Fukuda Jaszuo hírlevele – Túllépünk a vagy-vagy választásokon

Tegnap bejelentettem az új, "nulla várólista az óvodákban" stratégiát. Sokak számára talán ismeretlen lehet a várólista fogalma, amelyen a szabad óvodai helyre váró kisgyerekek szerepelnek.

"Azon gondolkodtam, hogy választanom kell a munka és a gyereknevelés között."

Egy vállalati óvodában tett látogatásomon hallottam ezt a megjegyzést egy anyukától, akinek a gyereke ebbe az intézménybe jár. Biztos vagyok benne, hogy nem csak ez az anyuka, hanem számos más szülő is olyan helyzetbe került, amelyben választaniuk kell a gyerekvállalás vagy más között.
Minden szülő vágya, hogy napról napra követhesse gyereke növekedését. Biztosítanunk kell társadalmunk tagjait, hogy nem kell feláldozniuk  a karriert a gyereknevelésért, hanem ellenkezőleg: munkahelyi terveiket össze lehet egyeztetni a gyerekvállalással.

Jelenleg mintegy 18,000 gyerek vár óvodai férőhelyre. Ráadásul még ennél is nagyobb lehet a száma azoknak a szülőknek, akik szeretnének visszatérni a munkaerő-piacra, ha lennének óvodák, tekintettel arra, hogy mostanában érkezik el a baby-boom második generációja ahhoz az életkorhoz, amikor gyereket vállalhatnak.

Az első "nulla várólista" programot a Koizumi-kabinet hirdette meg. Az óvodai férőhelyeket csaknem 150,000-rel növelték 2002 után, három év alatt. Az óvodára váró gyerekek száma azonban nem csökkent észrevehetően, mivel a helyek bővülésével párhuzamosan nőtt az óvodára várók száma is.

Az új nulla-stratégiával, amellyel a kormány nullára szeretné csökkenteni a várólistát olyan lépéseket teszünk az óvodai férőhelyek növelése érdekében, amelyek színesítik a szolgáltatásokat.

Ugyanakkor számos szülőnek a körülmények miatt nem elegendő, ha csupán a férőhelyek számát növeljük.

A korábban említett vállalat óvodájában egy másik anyuka azt mondta, hogy a főnöke megértésének és munkatársai segítségének hála időben elhagyhatja az irodát, hogy a családjáról gondoskodjon. Ez is mutatja a vállalat támogatásának fontosságát, amely lehetővé teszi, hogy a nagyon fiatal gyerekeket nevelő munkatársak szabadon elhagyják a munkahelyet, ha szükséges, illetve hogy az alkalmazottak családbarát munkahelyen dolgozhatnak.

A helyi közösségekben arra is lehetőség nyílik, hogy további megoldásokat fejlesszenek, ilyen például a dadák által nyújtott szolgáltatás. A gyakorlott nevelők, akik a közelben vigyáznak a kicsikre, illetve kisebb betegségek esetén gondozzák őket, amíg a szülők dolgoznak.

Az új zéró-stratégiát úgy dolgoztuk ki, hogy sokkal kifinomultabb és magasabb színvonalú szolgáltatások jelenjenek meg, igazodva a szülők igényeihez.

"Meg tudtam oldani, hogy szülhessek egy második gyereket."

Egy anyuka, aki első gyermekét óvodába járatja és közben dolgozik mondta a fenti szavakat az intézmény vezetőjének. Ezek a szavak bizonyítják a nők elszántságát és sikerét, ahogy egyensúlyt teremtettek a munka és a gyerekvállalás között.

Olyan társadalmat kívánok építeni, amelyben a munka és a családi élet nem éles alternatívaként jelenik meg, ahol az egyiket fel kell áldozni a másik kedvéért. E vágyhoz ragaszkodva viszem végig az új "nulla várólista" programot.

A múlt héten történt egy baleset, amelyben egy Aegis-radarrendszerrel ellátott romboló halászhajóval ütközött. Két személy eltűnt, a keresésüket még mindig folytatjuk. Mélységesen sajnálom a történteket. Mindent elkövetünk, hogy a jövőben ne forduljon elő hasonló baleset.

2008. február 28.