Fűszeres lazac zöldségágyon

  • 2 dl micukan adzsipon szósz vagy 1 dl szójaszósz és fél-fél dl citrom- illetve narancslé egy teáskanál cukorral
  • 1 kanál szezámolaj
  • 1 teáskanál osztrigaszósz
  • 1 teáskanál hoisin-szósz
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma zúzva
  • 4 szelet lazacfilé
  • saláta a tálaláshoz

Keverd el alaposan a szószt, a szezámolajat, osztrigaszószt, hoisin-szószt, gyömbért és fokhagymát.
A halat öblítsd le, majd papírtörlővel szárítsd meg. Öntsd rá a szószos keverék felét. Hagyd benne 10-15 percig. Ezután grillezd meg mindkét oldalát (előbb a bőre nézzen a forróbb oldal felé, majd az utolsó 2-3 percre fordítsd meg). Nem kell teljesen átsütni, akkor a legfinomabb, ha a hal állaga középen még nem változik meg.
A salátá(ka)t tépkedd kisebb darabokra, keverd el a szósz másik felével. Ezen a salátaágyon tálald a lazacot.