Főnix és sárkány

  • 4 szelet sonka
  • 1 csirkemell kicsontozva
  • 3 kanál kukoricakeményítő

  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 2 kanál olaj
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 4 vízigesztenye vékonyra szelve
  • fél csésze bambuszrügy csíkokra vágva
  • 4 szál újhagyma 4-5 centis darabokra vágva
  • 1 kanál szójaszósz
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő 1 dl húslevesben elkeverve
  • 1 liter olaj a sütéshez

A csirkemellet vágd két szeletre. Egy-egy szeletre fektess egy szelet sonkát, majd tekerd fel a húst. Szükség esetén rögzítsd fogvájóval. Hintsd meg kukoricakeményítővel. Hevítsd fel az olajat és egyenként süsd a hústekercseket ropogósra. Ezután szeld ferdén kétcentis darabokra.
Hevíts fel egy serpenyőben két kanál olajat, pirítsd meg benne a fokhagymát és a gyömbért, add hozzá a vízigesztenyét, a bambuszrügyet és az újhagymát. Egy perc múlva öntsd rá a szójaszószt és a húslevesben elkevert keményítőt. Miután felforrt, pár percig alacsony lángon kevergesd. Amikor besűrűsödött, önts egy keveset a tányérra szedett csirkehúsra.