Floridában hódít a meztelen szusi

Az amerikaiak végre felfedeztek valamit a japán kultúrában, amit átvételre érdemesnek találtak: a floridai Dirty Martini nevű étterem rendkívüli népszerűséget ért el a "meztelen szusi éjszakákkal".


A "meztelen szusi", azaz a meztelen női testen felszolgált szusifalatkák a Szex és New York hatására vált közismertté, amelyben Samantha ezzel lepi meg barátját. Japánban évszázadok óta űzik ezt a sportot.

A St. Petersburg Times cikke szerint a sajátos kulináris élmény mostanában hódítja meg Floridát.

Egy clearwateri klub átvette a hagyományt, a vendégek pedig csorgó nyállal törik magukat, hogy részt vegyenek egy olyan vacsorán, ahol a nyers halszeletkék egy csaknem teljesen csupasz női testen kerülnek felszolgálásra.

A már említett Dirty Martini nevű helyen maga a séf, David Keir vette le az asztal szerepét betöltő nőről a kimonót, nem hagyva rajta mást, mint egy plázacicásan apró tangát.

A hölgy egy apró emelvényre feküdt a klubban, a 35 éves mesterszakács pedig telerakta a testét színpompás makiszusi falatkákkal. Az étel és a nő közé ügyesen bambuszleveleket ékelt.

Említettük már, hogy a szusi ingyen van?

A szusit nem közvetlenül a hölgy testéről kapják az amerikai vendégek, hanem a bámészkodó tömeg közepén maga a séf pakolja át a tányérakra a falatokat.

A meztelen szusi még csak négy hónapja érkezett Floridába, míg a világ más tájain már évek óta divatnak számít.

A Japánban nyotaimorinak hívott rituálé a történészek szerint a gésavilágban született évszázadokkal ezelőtt.

Nem meglepő, hogy a japán hagyománynak ellenzői is akadtak a világ legellentmondásosabb országában. 2003-ban hangos tüntetők tiltakoztak Seattle-ben, hogy azonnal tiltsák be a Bonzai Pubban folyó tevékenységet, mert az alapjaiban rengeti meg az emberi jogok intézményét.

A floridai rendőrség is bőszen kutatott bármiféle ok után, hogy a meztelen szusi nem sért-e meg valamilyen törvényt vagy egészségügyi előírást.

Ezidáig a hatóságok nem találták meg a módját annak, hogy fellépjenek az új divat ellen.

Keir úgy véli, hogy ez a hagyomány az ő művészi kifejezőeszköze csupán.

FN