Fejvadász vette a szárnyai alá az AUM szektatagot

Kitagava Kazumi korábban a tokiói gáztámadások kitervelője, Aszahara Soko odaadó híve volt. Tavaly tért vissza Japánba Észak-Koreából, ám továbbra is meglehetősen bizarr életvitelt folytat.

Kitagava többször is sokkolta a japán közvéleményt, először, amikor meztelen fotókat tett közzé magáról, majd amikor Kim Dzsong Il sajátos paradicsomában szült utódot.

A 32 éves nő lassan egy éve lakik ismét a felkelő nap országában, méghozzá egy festői környéken Ibaraki prefektúrában Kaiho Oszamu családjánál. Kaiho fejvadász ügynökséget vezet, mostanában pedig a hölgyet segíti, aki korábban kiugrott egy hajóból és szó szerint Észak-Koreába úszott néhány évvel ezelőtt.

– Annak, hogy a nő itt van, az a legfőbb oka, hogy én hoztam ki a kommunista országból, így most felelősséget érzek iránta – nyilatkozta Kaiho a Súkan Sincsó nevű magazinnak.

Kaiho elmondta azt is, hogy Kitagava észak-koreai tartózkodása során komoly agymosásnak volt kitéve, aminek még most is mutatkoznak a jelei. A férfi szerint a nő még nincs olyan állapotban, hogy egyedül gondoskodni tudna magáról. Példának hozta fel, hogy Kitagava úgy érzi, állandóan követi valaki, ha elmegy otthonról.

– Fogalmunk sincs, mi történhet vele, így soha nem engedjük ki egyedül – mondja a fejvadász. – Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a hölgynek fogalma sincs, hogyan kell kijönni másokkal, például képtelen kivárni a sorát a vécén, egyszerűen csak előremegy. Ezt pedig nem engedhetjük – mondja a férfi.

Miután visszatért Japánba, Kitagava sokáig nem volt hajlandó mást enni, mint kimcsit, vagyis a Koreában nemzeti ételnek számító savanyított zöldséget. Azóta egy kicsit változott az ízlése, de a koreai alapíz megmaradt.

– Ahányszor főzünk neki, mindig nagyon, nagyon fűszeres ételeket kér. Még a miszólevesből is csípős tofulevest csinál, ahogy Koreában szokás – meséli Kaiho.

Kitagava legtöbb idejét Kaiho házának második emeletén tölti szappanoperákat és híreket bámulva.

– Nem hagyhatjuk, hogy csak ezzel töltse az idejét, így néhány hetente egyszer kivisszük vásárolni. Ő is csak olyan, mint a legtöbb nő, imád vásárolni. Egy másik alkalommal elvittük egy moziba Roppongiban a Da Vinci kódra. Be kell vallanom, hogy egy picit kellemetlen volt, amikor a kínzásos jelenetnél Kitagava volt az egyetlen az egész teremben, aki majdnem leesett a székről a nevetéstől.

Jelenleg nincs komoly esély arra, hogy Kitagava elhagyja a fejvadász otthonát.

– Én vagyok az egyetlen ember, akiben megbízhat. Még a feleségemben sem képes megbízni. Korábban “apunak” szólított, mostanában inkább az “elnök” megszólítást használja. 50 millió jent költöttem arra, hogy hazahozzam Észak-Koreából, egyesek máris azzal vádolnak, hogy celebrityt akarok faragni belőle, hogy visszaszerezzem a pénz egy részét. Semmi sem állhat távolabb az igazságtól. A hölgy semmire sem képes, amivel pénzt lehetne keresni…

Japan Times