Édes-savanyú sertés zöldségekkel

Inkább könnyű előétel, de nagyobb mennyiségben, rizzsel ebédnek is jó. Ráadásul tíz perc alatt kész.

  • 1 kisebb kígyóuborka
  • csipetnyi só
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 50g darált sertéshús
  • 2 teáskanál szezámolaj
  • 2 kanál rizsecet
  • 2 kanál cukor
  • 1 kanál szójaszósz

Az uborka héját hosszanti csíkokban részben távolítsd el. Ezután vágd másfél centi vastag karikákra. Sózd meg, majd tíz-tizenöt percig hagyd állni. Ezután facsard ki belőle a nedvességet (amennyire lehet, de azért ne törd össze). A paprikát vágd 2 centis darabokra.

Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá a húst és kevergetve pirítsd meg. Ha a hús színe megváltozott, add hozzá a zöldséget, majd az összekevert fűszereket.