Édes-savanyú rák naranccsal

  • 200 g koktélrák
  • 1 közepes hagyma felkockázva
  • 1 zöld kaliforniai paprika kockára vágva
  • 4 kanál ketchup
  • fél citrom leve és héja reszelve
  • 1 kanál kukoricakeményítő
  • 3 kanál cukor
  • 1 dl frissen facsart narancslé
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 3 kisebb, édes narancs gerezdekre bontva

  • 3 csésze főtt rizs
  • a díszítéshez apróra vágott petrezselyem vagy koriander

A narancsgerezdeket vágd félbe. Egy serpenyőben egy kevés olajon pirítsd meg a hagymát és a paprikát. Add hozzá a ketchupot, citromhéjat és a citromlét. Keverd el a kukoricakeményítőt, a cukrot, a narancslét és a gyömbért. Öntsd a serpenyőbe. Addig kevergesd, amíg besűrűsödik. Add hozzá a narancsot és a rákot. Forrald fel, majd vedd le a tűzhelyről. Főtt rizzsel tálald. A tetejét apróra vágott petrezselyemmel vagy korianderzölddel dísztsd.