Édes-savanyú pulykagombócok

  • 500 g darált pulykahús
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 1+1 fej hagyma apróra vágva
  • 1 teáskanál hétfűszer keverék
  • 1 kanál olaj
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • bors ízlés szerint
  • 2 sárgarépa durván lereszelve
  • 1 paprika vékony csíkokra vágva
  • fél liter húsleves (kockából is jó)
  • 2 kanál cukor
  • 1 kanál ecet
  • 250 g ananász (konzerv is jó)
  • 100 g babcsíra
  • 2 kanál kukoricakeményítő
  • apróra vágott újhagyma


Keverd el a darált húst a zsemlemorzsával, egy fej hagymával, hétfűszer keverékkel, szójaszósszal és borssal. Készíts belőle 15-20 gombócot. Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, pirítsd meg benne a másik hagymát, add hozzá a répát és a paprikát, majd nagy lángon kevergesd két percig. Öntsd rá a húslevest, add hozzá a cukrot és ecetet. Miután felforrt, szórd bele a gombócokat és alacsony lángon párold 20 percig. Néha óvatosan kevergesd, nehogy odaégjen. Az ananász levében keverd el a keményítőt. Öntsd a serpenyőbe, addig kevergesd, amíg besűrűsödik. A végén add hozzá az ananászt és a babcsírát, forrald fel és azonnal tálald. Apróra vágott újhagymával díszítheted.