Édes-savanyú halfilé

  • 500 g fehér húsú tengeri hal (fagyasztott is lehet)

a páchoz:

  • 1 tojás
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 kanál olaj
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • csipetnyi fehér bors

  • 2 kisebb paradicsom
  • 1 zöld paprika

  • fél csésze liszt
  • fél csésze víz
  • 2 kanál kukoricakeményítő
  • fél zacskó sütőpor

a szószhoz:

  • fél csésze cukor
  • 1 csésze csirkehúsleves
  • fél csésze rizsecet
  • 1 kanál olaj
  • 2 teáskanál szezámolaj
  • 1 kanál szójaszósz
  • 1 gerezd fokhagyma zúzva
  • negyed csésze kukoricakeményítő
  • negyed csésze víz
  • 200 g ananász (konzerv is jó)

A hal bőrét távolítsd el, majd szálirányra merőlegesen vágd 2-3 centis falatokra.
Keverd el a tojást, 2 teáskanál kukoricakeményítőt, 1 kanál olajat, csipetnyi sót, egy teáskanál reszelt gyömbért, 1 teáskanál szezámolajat és a fehér borsot, majd csorgasd a haldarabokra. Hagyd állni húsz percig.
A paradicsomot vágd 8 gerezdre, a paprikát félcentis csíkokra.
Keverd el a lisztet, fél csésze vizet, kukoricakeményítőt, szójaszószt és a sütőport, majd tedd bele a halat a tésztába.
Egyszerre kb. tíz darabot süss aranybarnára bő, forró olajban. Szedd ki papírtörlőre.
Egy edényben forrald fel a csirkehúslevest, cukrot, ecetet, 1 kanál olajat, a szójaszószt és a fokhagymát. Öntsd bele a negyed csésze vízben elkevert negyed csésze kukoricakeményítőt. Kevergesd, amíg besűrűsödik (kb. fél perc). Add hozzá a paradicsomot, paprikát és ananászt. Forrald fel, majd öntsd a halra.
Forró rizzsel tálald.